{ "title": "Mozaik Pasta", "image": "https://www.mozaikpasta.gen.tr/images/mozaik-pasta(1).jpg", "date": "20.01.2024 10:00:02", "author": "Atlas", "article": [ { "article": "
Mozaik pasta, hazırlanması kolay pasta çeşitlerinden biridir. Üstelik severek tüketilen ve bıkmadan yenilen pastalardan birisidir. Adını görüntüsü bir mozaiğe benzemesinden dolayı almıştır. Pastanın içeriğinde pötibör bisküvi olmasına rağmen, farklı lezzetler katılarak zenginleştirilebilir. Gerçekten lezzetli bir mozaik pasta hazırlamak istiyorsanız, içindeki çikolata oranına dikkat etmeniz gerekir. Arzu ettiğiniz takdirde biraz ceviz ilavesiyle, harikalar yaratabilirsiniz. Ancak pastanızın buzlukta bekleme süresine dikkat etmelisiniz. Şayet uygun bir süre buzlukta kalmazsa, yumuşak bir kıvamda pasta yemek zorunda kalabilirsiniz. Bize göre pastanız buzlukta en az 4 saat kadar beklemelidir. Sabrınızın sonunda mükemmel bir mozaik pasta hazırlamış olacaksınız. Pastaya yağlı kâğıtla kolay bir şekilde şekil verebilirsiniz. Bu pastayı hazırlarken bisküvileri ne fazla büyük ne de küçük kırmalısınız. Mümkünse bisküviler tek tek kırılmalıdır. Çünkü birkaç tanesini bir arada kırarsanız, ufalanacaklardır. Buna dikkat ederseniz, mozaik pastanızı kestiğinizde, mükemmel bir görünüm elde edersiniz. Dilerseniz birlikte bu güzel pasta tarifini hazırlamaya başlayalım.

Mozaik pasta için gerekli malzemeler
Mozaik pasta nasıl yapılır?

Margarini bir tavanın içinde eritmeye başlayın. Eridikten sonra içine sütü, toz şekeri ve kakaoyu ilave edin. Yalnız margarini kaynatmadan toz şekeri ve diğer malzemeleri ilave etmelisiniz. Bu malzemeleri puding pişiriyormuş gibi karıştırarak pişirin. Malzemeniz kaynamaya başlayınca, ocaktan alarak soğumasını sağlayın. Başka bir kabın içinde pötibör bisküvileri küçük parçalar halinde kırın. Bunun içine iri çekilmiş cevizleri karıştırın. Bunu hazırladığınız puding malzemesi tam soğumadan içine karıştırın. Bunu yaparken kırılmış bisküvilerin önce yarısını, daha sonra kalanı ilave edin. Çünkü çikolatalı karışımın bisküvilerin içine iyice işlemesi gerekir. Aynı bir hamur gibi olması gerekir. Yağlı kâğıdı tezgâhın üzerine açın. Pasta malzemesini içine dökün. Ancak düzgün şekil verebilmeniz için, buzlukta yarım saat kadar beklemesi gerekiyor. Çünkü sıcak olduğunda pastanıza şekil vermeniz çok zor olur. Buzluktan çıkarınca, pastaya yağlı kâğıtla birlikte üçgen şekil verin. Şimdi yeniden pastayı buzluğa koyarak, en az 4 saat bekletmelisiniz. Daha sonra sevdiklerinize dilimleyerek servis edebilirsiniz. Arzu ederseniz pastanızın yanında, dondurma servisi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }