{ "title": "Mozaik Pasta Oktay Usta", "image": "https://www.mozaikpasta.gen.tr/images/mozaik-pasta-oktay-usta.gif", "date": "19.01.2024 13:29:23", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "
Mozaik Pasta Oktay Usta, kısa sürede ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz, mozaik pasta lezzetli olduğu kadar, görünüşüyle de göz dolduracak özelliktedir. Ayrıca çok besleyici olan tarifimizi, çocuklarınıza okul dönüşü sürpriz yapmak, çay saatleriniz de ve kabul günleriniz de misafirlerinize hoş bir lezzet sunmak isterseniz bu tarif tam size göre.

Mozaik Pasta Malzemeleri
Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?

Küçük bir tencerenin içine margarinimizi alarak erimek üzere ocağa koyalım. Geniş bir karıştırma kabının içerisinde bisküvileri küçük ekmek kırıntıları haline gelecek şekilde parçalayalım. Eriyen margarinimizin üzerine sütümüzü, şekerimizi ve vanilyamızı ekledikten sonra kakaoyu topaklanmaması için karıştırarak katalım. Karışımın içerisindeki şeker eriyince altını kapatarak, soğumaya bırakalım. Biraz ılıyınca kakaolu sütlü karışımımızı bisküvilerin üzerine dökelim. İri kıyılmış Antep fıstıklarını da ilave ederek, bisküvileri daha fazla parçalamadan elimiz ile karıştıralım. Tezgâhın üzerine yaymış olduğumuz streç film veya alüminyum folyo'nun üzerine boşaltarak rulo haline getiriyoruz. Buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra, bitter çikolataları benimari usulü eriterek çikolatayı, mozaik pastanın üzerine ince bir şekilde sürüyoruz. Servis ederken üzerini ceviz veya fındık ile süsleme yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }