{ "title": "Kolay Mozaik Pasta", "image": "https://www.mozaikpasta.gen.tr/images/kolay-mozaik-pasta.jpg", "date": "21.01.2024 05:52:09", "author": "Akhan", "article": [ { "article": "Kolay mozaik pasta; evlerde sık sık tarifine başvurulan, yapımı son derece kolay ve lezzetli bir tatlıdır. Sade bir petit-beure bisküviyi çeşitli soslar ve malzemeler yardımıyla son derece bir tatlıya dönüştürmenin en kolay yoludur diyebiliriz. Tarifi bilinen birçok sayıda mozaik pasta vardır. Bunlar temel malzemelere ek olarak farklı malzemelerin eklenmesiyle, farklı sosların hazırlanmasıyla elde edilir. Yemek tariflerin daha ayrıntılı bir şekilde eğilen kaynaklarda da tüm mozaik pasta tarifleri bulunabilir. Ama biz burada temel hatlarıyla kolay mozaik pastanın malzemelerine ve hazırlanışına değineceğiz.

Kolay mozaik pasta için gerekli malzemeler
Burada şunu ekleyelim; bunlar 2 paket bisküvi ile kolay mozaik pasta hazırlayabilmek için gerekli malzemelerdir. Eğer bisküvi miktarını farklı olarak belirlediyseniz, diğer malzemelerin miktarını da onunla orantılı olarak ayarlamalısınız. Şimdi bu malzemeler yardımıyla kolay mozaik pastanın hazırlanışına geçelim.

Kolay mozaik pasta nasıl yapılır?

Kolay mozaik pastayı hazırlamak için ilk olarak alınan petit-beure bisküvilerin uygun küçüklükte parçalara ayrılması gereklidir. Fakat bu parçalara ayırma işlemi sırasında bisküviler ezilerek ufalanmamalı ya da rendeler gibi toz haline getirilmemelidir. Elle gelişigüzel şekilde parçalamak en uygun yöntemdir. Boş bir kaba petit-beure bisküvileri bu şekilde parçaladıktan sonra kolay mozaik pastanın bisküvi dışındaki pasta kısmının hazırlanışına geçilebilir. Başka bir boş kapta hazırlanan margarin eritilir ve kakao, şeker, süt, yumurta da bu karışıma eklenerek homojen hale gelinceye kadar karıştırılır. Bu karışım istenen kıvama geldikten sonra biraz soğumaya bırakılır. Ilıklaştıktan sonra ise daha önce parçalanmış olan bisküviler de bu karışıma eklenir ve böylece kolay mozaik pastanın temel şekli verilmiş olur. Bisküvilerin karışıma eklenmesi sırasında dikkat edilmesi gereken husus, ilk aşamada olduğu gibi bisküvilerin ezilmemesi ya da ufalanmamasıdır. Karışıma uygun düzende dağılacak şekilde elle hafifçe yoğurulması yeterlidir. Bu işlem de tamamlandıktan sonra kolay mozaik pasta hazırlanmış sayılır, sadece soğutma işlemi gerekmektedir. Bunun için de son elde edilen karışım bir folyoya rulo şeklinde sarılır ve buzdolabına konarak soğumaya bırakılır. Folyo içindeki karışım; kolay mozaik pastanın o bildiğimiz uzun kek benzeri şeklini alacaktır. Folyo içindeki kolay mozaik pasta yeterince soğuduğu zaman folyodan çıkarılır ve dilimlenir. Kolay mozaik pastanın tarifi tamamlanmış, servise hazır bir hal almıştır.

Afiyet olsun.
" } ] }