{ "title": "Bisküvili Mozaik Pasta", "image": "https://www.mozaikpasta.gen.tr/images/biskuvili-mozaik-pasta(1).jpg", "date": "21.01.2024 12:00:22", "author": "Onursal", "article": [ { "article": "Bisküvili mozaik pasta; misafire ikram edilmek üzere, günlerde, evlerde benzeri birçok etkinliklerde vazgeçilmez tatlılardan biridir. Sade bir petit-beure bisküvisini son derece lezzetli bir yemeğe dönüştüren yapımı basit bir tariftir. Bisküvili mozaik pastanın eklenen aromalara, yapılan değişikliklere göre inanılmaz çok çeşidi vardır. Klasik, pudingli, beyaz, kedi dili, fındıklı, portakallı, yumurtasız bisküvili mozaik pasta bunlardan sadece birkaçıdır. Bisküvili mozaik pasta konusunda Uzman olan, fakat yukarıda bahsedilen tarzda farklı tarifler elde etmek isteyenler usta aşçılardan veya daha detaylı yemek tarif kaynaklarından bunları elde edebilirler. Biz, burada ilk defa deneyecekler için sade, klasik bisküvili mozaik pasta tarifinden bahsedeceğiz.

Bisküvili mozaik pasta için gerekli malzemeler
Burada şu hususa dikkat edilmelidir ki; kakao, margarin gibi malzemelerin miktarı 2 paket bisküviye göre verilmiştir. Daha farklı miktarlarda bisküvili mozaik pasta yapmak isteyenler, malzemelerin orantıyla buna göre ayarlamalıdır. Bu temel malzemelere yukarıda bahsedildiği gibi portakal, fındık, vs. Akla gelebilecek her türlü malzemeler eklenebilir. Ama biz sade bisküvili mozaik pasta tarifinden devam ediyoruz. Şimdi hazırlanışına geçelim.

Bisküvili mozaik pasta nasıl yapılır?

Öncelikle almış olunan bisküvilerin küçük parçalara ayrılması gereklidir. Ama bu işlem bisküvileri ezmeden, rendeler gibi çok küçük parçalara ayırmadan, uygun bir şekilde yapılmalıdır. Bunun da en uygun şekli boş bir kapta bisküvileri elle kırmak suretiyle parçalamaktır. Bisküviler uygun büyüklükte parçalara ayrıldıktan sonra önceden hazırlanmış olan margarin de başka bir kapta ısıtılır. Bu ısıtma esnasında kakako, süt ve şeker de bu kaba ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Karışım homojen olduktan sonra soğumaya bırakılır. Yeterince soğuduktan sonra bu karışım daha önce kırdığımız bisküvilerin üzerine dökülür. Artık bisküvili mozaik pasta neredeyse hazırdır, sadece birkaç adım kalmıştır.

Yukarıda bahsedildiği gibi bu karışım bisküvilerin üzerine döküldükten sonra, yeni karışımın iyice pekişmesi için bisküviler elle hamur yoğurur gibi yoğurulur. Ama bu işlem de yukarıda bahsedildiği gibi bisküvileri ezmeden, ufalamadan, uygun sertlikte yapılır. Bu karışım da uygun bir hal aldıktan sonra bir folyo, streç. Vb. Malzemeye rulo şeklinde sarılarak buzdolabına konur. Bu soğuma işleminden sonra bisküvili mozaik pasta; bildiğimiz uzun kek görünümlü halini alacaktır. Yeterince soğuduktan sonra buzdolabından çıkarılan bisküvili mozaik pasta dilimlenir. Artık servis etmeye hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }