Geniş cam kâse içerisine şeker, süt ve kakaoyu koyuyoruz ve kakao pürüzsüz hale gelene kadar ve topaklanmalardan kurtulana kadar karıştırıyoruz. Daha sonra erittiğimiz tereyağını da ılık hale geldiğinde bu karışıma ekliyoruz. Sonra bisküvileri iri parçalar halinde kırarak bu karışıma koyuyoruz. Son olarak muzu da ezerek bu karışıma koyuyoruz ve tüm malzemeleri iyice bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Daha sonra dikdörtgen bir kabın içerisine streç film dışarıya sarkacak şekilde geçiriyoruz. Daha sonra bisküvili karışımı ince olmayacak şekilde bu kalıba döküyoruz. Pürüzsüz bir görünüm elde edebilmek için sürekli olarak streci düzeltmeyi unutmayın. Tüm karışımı döktükten sonra son olarak yanlardan sarkan streci de karışımın üzerini kapatacak şekilde karışımın üzerine örtüyoruz.
Daha sonra
Muzlu mozaik pasta 4 5 saat kadar buzdolabının dondurucu kısmında bekletildikten sonra çıkartılır ve streçten çıkarılıp dilimlenerek servis edilir.
Afiyet Olsun.