1 kg havucu ilk olarak güzel bir şekilde iyice yıkıyoruz. Yıkadığımız havuçların kabuklarını düzgün bir şekilde soyuyoruz. Daha sonra havuçları büyük boy bir kâsenin içerisine düzgün bir şekilde rendeliyoruz. Rendelenen havuçları tencerenin içerisine alıyoruz ve yine tencerenin içerisine 1.5 su bardağı toz şekeri ekleyerek orta ateşte karıştırıyoruz. Havuçlar iyice suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Tencerenin içindeki malzemeler pişince üzerine 125 gram margarini ekleyerek güzel bir şekilde karıştırıyoruz. Tencerenin içindeki malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra ocağın altını kısıyoruz. Bu sırada bir su bardağını dolduracak kadar ceviz içi kırıyoruz. Daha sonra kırdığımız bir su bardağı cevizi kısık ateşte pişirmeye devam ettiğimiz tencerenin içine bir paket vanilya ile koyuyoruz.
Orta boy bir kabın içine 2 paket pötibörün tamamını kırıyoruz ve daha sonra kısık ateşte pişirmeye devam ettiğimiz malzemelerin içine koyarak iyice karıştırmaya devam ediyoruz. Yağlı kâğıdı tezgâhın üzerine güzel bir şekilde seriyoruz ve üzerine bir su bardağı Hindistan cevizini serpiyoruz. Ocağın altını kapatarak karışımı yağlı kâğıdın üzerine döküyoruz ve rulo haline getiriyoruz. Hazırlamış olduğumuz pastayı biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.